Dr. Tomori Erika

partner

Elsődleges szakterülete a bankjog, az értékpapírjog és a társasági jog.

Tomori Erika az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát 1986-ban. 1990-ben Állami Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti vizsgát tett. Ezután az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait az Academy of American and International Law-n (The Southwestern Legal Foundation, Dallas, Texas, US). 1995-ben szerzett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézetének bankszakjogász képzésén. 

Szakmai pályafutását a Pénzügyi Jogtanácsosi Irodában kezdte, majd 1992-ben egyike lett a Gárdos, Füredi, Mosonyi, Tomori Ügyvédi Iroda alapító tagjainak. 

Elsődleges szakterülete az értékpapírjog, bankjog, társasági jog. Gyakorlata pénzügyi intézmények és befektetési szolgáltatók alapítására és engedélyeztetésére, jogi tanácsadásra, peres képviseletre és értékpapír-kibocsátásokra is kiterjed. 

A Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Emellett tagja számos szakmai testületnek: a Budapesti Értéktőzsde és a Budapesti Árutőzsde Állandó Választottbíróságának, majd a Pénz- és Tőkepiaci Választottbíróságnak 1990-től 2004-ig, a Budapesti Értéktőzsde Jogi Bizottságának 1992-től 2003-ig, az Etikai Bizottságnak 1998-tól 2002-ig, a Vizsgabizottságának pedig 1990 óta folyamatosan. 2018-tól a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság pénz- és tőkepiaci szekciójának választottbírója. 

Értékpapírjogot oktat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Nemzetközi Bankárképző Központban, valamint pénzügyi jogot a Budapesti Corvinus Egyetemen. Számos értékpapírjogi tárgyú szakkönyv szerzője. Tudományos tevékenysége elismeréseként 2004-ben az ELTE, 2006-ban a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docensi címet adományozott neki. 

Angolul beszél.

 
Best Lawyers Award Badge

Róla írták